imáGROW is een dienst van The Prize Consultancy om videobeelden te verbeteren. En vooral om beelden van een lage resolutie op te werken tot hoge(re) resolutie. Zodat details, die "onzichtbaar" opgeslagen waren in de videostroom, weer zichtbaar worden.

Dat is nuttig voor allerlei toepassingen. Denk aan dierbare beelden die waren opgenomen toen camera's nog niet een hoge resolutie hadden, of die om wat voor reden dan ook werden opgenomen met een oudere telefoon of fotocamera. Denk aan beelden van bewakingscamera's, waarbij een stukje van het beeld cruciale informatie bevat: een gezicht, een merkje op een kledingstuk of tas, of een nummerbord. Denk aan beelden van camera's die noodgedwongen heel klein moeten zijn, zoals bij medisch onderzoek. De Amerikaanse defensie-organisatie DARPA, ooit grondleggers van het internet, zoeken beeldverbeteringssoftware voor tanks. Met dezelfde camera's nauwkeuriger kunnen richten. Meer veiligheid.

imáGROW maakt gebruik van state-of-the-art open source software, met zelf ontwikkelde scripts.

Neem contact met ons op als u videobeelden wil laten verbeteren. U betaalt alleen de operator-kosten, van 35 euro per kwartier excl. BTW. Over het algemeen zal een kwartier voldoende zijn om de software in te regelen op uw opdracht, tenzij u op zoek bent naar een bepaald resultaat, zoals specifiek het verscherpen van een logo of tekst in het videobeeld.

Klik hier voor een korte presentatie (in Flash) van hoe imáGROW kan werken. We hebben ook een voorbeeldfilmpje online gezet. Het gaat daarbij om het opwerken van een lage-resolutiebeeld (320x240 pixels) naar DVD-kwaliteit (720x576 pixels). Klik hier voor dat voorbeeld.

Die voorbeelden tonen alleen de "state-of-the-art". Er is veel meer mogelijk. Sinds 2006 is The Prize Consultancy bezig met onderzoek naar betere technieken. We denken dat dat kan met statistische analyse, en dat is een heel andere (waarschijnlijk betere) benadering dan we nu kunnen aanbieden. Meer weten daarover? Lees de vragen en antwoorden in de FAQ.

De leveringsvoorwaarden staan hier.